Peka na električnem žaru - triki in nasveti

Datum prispevka: 01. 11. 2014
Ogledov: 1142


Hrana, pripravljena na žaru, je ena najbolj okusnih na sploh.  Električni žari prav nič ne zaostajajo za klasičnimi žari na plin ali oglje.

Pripravili smo vam nekaj nasvetov, ki vam bodo koristili pri pripravi dobrot z žara.

  1. Žar predhodno dovolj segrejte

Poskrbite, da bo grelna površina žara dogovolj segreta. To najlažje preverite na način, da dlan podržite približno 5 cm nad ploščo. Če zdržimo preibližno 5 sekund, potem je žar pripravljen za peko. Ko je olje dovolj segreto se sicer na njegovi površini pokažejo beli, nazobčani robovi.

  1. Izberite pravilno olje

Najprimernejše za peko na žaru je rastlinsko olje, saj nima izrazitega okusa. Da se živila ne bodo izsušila jih pred preko in med samo peko namažite z oljem. To najlažje storite s uporabo čopiča.

  1. Živila predhodno marinirajte

Za boljši okus, sploh pri peki mesa, vam svetujemo da živila predhodno marinirate v oljni marinadi, kateri dodate tudi začimbe. Marinirana živila pred peko dobro ocedite.


Komentiraj: